Ga terug

Panpizza

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: avondeten
Servings: 4
Calories: 300kcal

Ingrediƫnten

  • 450 gr bloem
  • 300 ml water
  • 7 gr gist
  • 3 gr zout
  • 1 el olijfolie
  • 100 gr salami
  • 5 kastanje champignons
  • jalapeno uit een potje
  • 10 olijven door midden gesneden
  • 150 gr geraspte pizzakaas
  • 150 gr geraspte kaas (jong)
  • 200 gr passata
  • 2 tl gedroogde oregano
  • peper en zout

Instructies

  • Meng de bovenste 5 ingrediĆ«nten voor het deeg en kneed in de keukenmachine tot een soepel deeg. Als je het deeg uit elkaar probeert te trekken mag het niet breken blijf kneden totdat het niet gelijk breekt. Dit duurt de ene keer langer dan de andere keer.
  • Laat afgedekt een uur rijzen. Haal uit de kom en maak er een bol van en laat afgedekt rijzen voor een half uur.
  • Verwarm intussen de passata en breng op smaak met de oregano en peper en zout. Dit kan afgekoeld op de pizza.
  • Verwarm de oven voor op 270 graden.
  • Duw dan het deeg met je handen uit elkaar tot de maat van je pan.
  • Verwarm de pan voor op je warmtebron. Als de pan warm is doe je er neutrale olie in en dan het pizzadeeg.
  • Smeer de pizza in met de tomatensaus en doe de toppings erop
  • Bak 15 minuten in de oven.