Kippenpoten met pastinaakfrietjes

Kippenpoten met olijven en pastinaak frietjes
Kippenpoten met pastinaakfrietjes

Kippenpoten

Kippenpoten met pastinaakfrietjes is echt een geweldig gerecht. Kippenpoten was nooit zo mijn ding. Ben nooit zo gek op kluiven geweest, maar ben de kippenpoot erg gaan waarderen, maar dat komt door de smaak en niet door het kluiven. Ik eet het dan ook met mes en vork, maar dat doe ik nu eenmaal graag. Ik eet het liefst alles met mes en vork en hou niet zo van met de handen eten. Ik gebruik taggia olijven, dit zijn heerlijke zachte olijven met een klein bittertje. Je kan natuurlijk ook andere olijven gebruiken neem welke je lekker vind.

Pastinaakfrietjes

Pastinaakfrietjes zijn echt een heerlijke vervanging van gewone friet. Je eet gelijk je portie groenten en als je ze niet in de olie wil bakken doe ze dan in de oven dan heb je minder olie nodig. Als je de frieten extra knapperig wil hebben laat ze dan minimaal een half uur in koud water staan. Droog ze goed af voordat je ze in de olie doet.

Kippenpoten met pastinaakfrietjes

Course: avondeten
Porties

2

Ingredients

  • 4 kippenpoten

  • 2 pastinaken

  • 2 el taggia olijven

  • 1 kippenbouillonblokje

  • arachideolie

  • zeezout

Directions

  • Strooi peper en zout op de kippenpoten. Bak de kippenpoten aan in een pan met een deksel. Zorg dat ze lekker bruin zijn dan smaken ze het lekkerst.
  • Als de kippenpoten bruin zijn voeg je 200 ml water en het kippenbouillonblokje toe. Als het bouillonblokje goed gemengd is met het water voeg je de olijven toe. Doe de deksel op de pan en ze het vuur wat lager en laat de kippenpoten goed gaar worden. Dit duurt 15 a 20 minuten.
  • Schil de pastinaken en snij in dunne frieten.
  • Om de frieten krokant te krijgen bak ik ze 2 keer. Eerst bak ik ze 5 minuten op 160 graden en laat ze dan even afkoelen. Vlak voordat de kip klaar is bak ik ze voor de tweede keer 6 minuten op 180 graden. Let op dunnere frieten zijn sneller klaar dan dikkere frieten. Bestrooi ze met zeezout.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *