Pasta met chorizo en broccoli

Pasta met chorizo en broccoli
Een snelle en met veel groenten pasta wie wil dit nou niet. Dit is een snelle doordeweekse maaltijd die supersnel op tafel staat.
Ik ben dus niet altijd zo’n broccoli fan geweest, als kind at ik het sowieso niet. Maar ben er nu wel gek op alleen zit het niet zo in mijn systeem en vergeet ik het weleens. Een spaghetti met broccoli is misschien het eerste waar je aan denkt als je deze groenten wil eten. Maar toch is dit een super lekkere combinatie.

Ik gebruik de chorizo worstje van brandt en levie en deze zijn al voorgegaard. Dit is anders dan gedroogde chorizo, dit kan je ook gebruiken, maar dit wordt dan echt wel een hele andere pasta.
Chorizo worstje zijn vaak ook verkrijgbaar bij de supermarkt, maar je kan natuurlijk ook een andere soort verse worst gebruiken.
Pasta met chorizo en broccoli
Ingrediënten
- 2 personen spaghetti
- 1 middelgrote broccoli
- 2 verse chorizoworstjes
- 3 el olijfolie
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- ¼ tl chilivlokken
- peper
- zout
Instructies
- Snij en was de broccoli en kook 5 minuten in kokend water. Giet af.
- Haal het velletje van de chorizo worstjes en snij deze in grove stukken. Verhit wat olie in de pan en bak ze hierin. Vind je olie nou ook altijd zo spetteren, voeg dan een klein beetje boter toe om dit tegen te gaan.
- Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- De worstjes zijn al gaar dus hoeven niet zo lang gebakken, je kan na 5 minuten de knoflook, peper en zout toevoegen en het vuur wat lager zetten. Voeg daarna de chilivlokken en de broccoli toe. En als laatste doe je de spaghetti erbij.Lekker met wat extra olijfolie en eventueel chilivlokken als je van extra pittig houdt.