Spaghetti pesto met chorizo

Spaghetti pesto met chorizo
Chorizo zo uit het vuistje is niet helemaal mijn ding, maar gebakken vind ik het heerlijk. Deze spaghetti pesto met chorizo is dan ook lekker pittig en door de pesto krijgt het een heerlijke kruidige smaak.

De pesto maken we natuurlijk zelf. Dit is zo makkelijk en snel gemaakt daar kan een potje uit de supermarkt niet tegenop.
De chorizo koop ik hier en ze hebben nog veel meer lekkere droge worsten. Maar heeft een andere chorizo jouw voorkeur, neem die dan.
Ook een lekker pasta recept macaroni met gehakt

Spaghetti pesto met chorizo
Spaghetti pesto met chorizo
Ingrediƫnten
- 25 gr pijnboompitten
- 30 gr basilicum
- 30 gr parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
- sap van een halve citroen
- peper
- 100 gr chorizo
Instructies
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Let op het verbrand snel.
- Kook de spaghetti volgens de verpakking
- Meng basilicum, kaas, knoflook, olie, citroen, peper en pijnboompitten in een keukenmachine. Voeg als het te droog is nog wat meer olie toe.
- Snij de chorizo in plakjes. Bak zonder boter of olie in een koekenpan, er komt genoeg vet uit de chorizo. Bak ze 2 minuten per kant. Voeg de pesto toe en bak 1 minuut mee. Giet de spaghetti af, maar bewaar het kookvocht. Voeg de spaghetti toe en 2 el kookvocht. Is het te droog voeg dan wat meer kookvocht toe. Als alles goed gemengd is kan je het opdienen.
- Lekker met wat parmezaanse kaas en cherrytomaatjes.