Gevulde portobello met kipgehakt

gevulde portobello met kipgehakt

Ik ben dol op gevulde paddestoelen, vooral de portobello’s. Deze keer heb ik ze gevuld met smakelijk kipgehakt, maar je kunt echt allerlei vullingen uitproberen. Denk aan portobello’s gevuld met mozzarella, pancetta en tomaatjes in een heerlijke tomatensaus. Ook gewone champignons, mits wat groter, zijn perfect om te vullen. Bijvoorbeeld met pesto en geitenkaas, perfect als borrelhapje.

Gevulde portobello uit de oven

Als ik gevulde portobello met kipgehakt maak, gaan ze altijd de oven in. Hoewel je ze eerst op de koekenpan kunt bakken en vervolgens vullen, vind ik het handiger om ze direct in de oven te zetten. Zo kan ik ondertussen andere dingen doen of wat opruimen, terwijl de champignons zichzelf klaarmaken.

Portobello’s zijn stevige champignons en ideaal om te vullen. Ze hebben een vlezige structuur en nootachtige smaak. Ze hebben een groot formaat en je hoeft alleen het steeltje eruit te halen, en ze zijn klaar om gevuld te worden. Dit recept voor gevulde portobello’s is eenvoudig en staat snel in de oven.

gevulde portobello met kipgehakt en kaas

Wat eet ik bij gevulde portobello’s

Je kan de portobello goed eten met een lekkere frisse salade, of bijvoorbeeld gekarameliseerde witlof. Zelf eet ik er ook graag zoete aardappel partjes uit de oven bij. Ik zorg dan wel dat ze lekker knapperig zijn want dan vind ik ze het allerlekkerst.

Maar je kan er ook door het kipgehakt al wat groenten doen, zoals bijvoorbeeld courgette, ui en/of aubergine. Bak dit mee met de kipgehakt en vul hier de portobello mee. Eet er dan twee en je hebt ook een complete maaltijd. Je hoeft ze dan alleen nog maar in de oven te zetten. Zo heb je een supermakkelijk en snelle complete maaltijd op tafel.

Gevulde portobello met kipgehakt

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: avondeten, Ontbijt, lunch en brunch
Porties: 2

Ingrediënten

  • ½ el neutrale olie
  • 2 portobello
  • 250 gr kipgehakt
  • 1 el ketjap manis zonder zout
  • 1 el crispy chili olie
  • 1 el mirin
  • 1 el rijstazijn
  • 2 cm verse gember
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • tl peper
  • 50 gr geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal in met neutrale olie. Haal de steeltjes uit de portobello en leg ze in de ovenschaal.
  • Meng het kipgehakt met de ketjap manis, crispy chili olie, mirin, rijstazijn, gember, sjalot, knoflook en peper. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak het gehaktmengsel goudbruin.
  • Vul de portobello's met het gebakken gehaktmengsel. Bestrooi met de kaas en zet gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

2 Comments

  • Ellen

    Hallo Evelien,

    Regelmatig maak een recept van je site. Allemaal erg smakelijk. Het enige probleem is dat de link voor de boodschappenlijst niet werkt. Als ik er op klik krijg ik geen lijst maar de optie om het met iemand te delen. Dat zal niet de bedoeling zijn.
    Hoop dat je er iets aan kan doen.

    Met vriendelijke groet,
    Ellen van het Nederend

    • Gezelligerecepten

      Hoi Ellen,

      Wat leuk dat je regelmatig een recept maakt! Een extern bedrijf regelt dit voor mij. Je kunt op deze manier je boodschappen eenvoudig met jezelf delen en bijvoorbeeld een boodschappenlijstje in je telefoon maken. Hoop dat je hier iets mee kan.

      Groet, Evelien

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept