Ga terug

Gevulde portobello met kipgehakt

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: avondeten, Ontbijt, lunch en brunch
Servings: 2

Ingrediënten

  • ½ el neutrale olie
  • 2 portobello
  • 250 gr kipgehakt
  • 1 el ketjap manis zonder zout
  • 1 el crispy chili olie
  • 1 el mirin
  • 1 el rijstazijn
  • 2 cm verse gember
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • tl peper
  • 50 gr geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal in met neutrale olie. Haal de steeltjes uit de portobello en leg ze in de ovenschaal.
  • Meng het kipgehakt met de ketjap manis, crispy chili olie, mirin, rijstazijn, gember, sjalot, knoflook en peper. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak het gehaktmengsel goudbruin.
  • Vul de portobello's met het gebakken gehaktmengsel. Bestrooi met de kaas en zet gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.