Varkenswangen

Varkenswangen
Varkenswangen zijn denk ik een beetje onderschat. Het idee is misschien ook een beetje raar. Varkenswangen gadver dat ga ik echt niet eten. Ik zou dit zeker wel doen want het is zeer mals vlees, goedkoop. Het vlees is doorweven van pezen en zenuwen waardoor dit vlees echt boterzacht en zeer smaakvol is. Ik at dit zelf voor het eerst in een restaurant en was zo verrast door de smaak dat ik dit zeker eens zelf moest maken. Ik serveer het graag op een bao buns.
Varkenswangen
Course: Laatste berichten, Lunch, VoorgerechtPorties
4
Ingredients
4 varkenswangen
1 rode peper in ringen gesneden
2 cm gember in plakjes
1 sjalot gesnipperd
1 el ketjap
1 el soja saus
1 el rijstazijn
1 tl sesamolie
1/2 tl chilipoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1/4 tl gemalen komijn
1 el bruine suiker
2 el olie
Directions
- Doe wat olie in de pan en fruit hierin de rode peper, gember en sjalot. Haal uit de pan en zet even weg.
- Bak de varkenswangen in de pan en beiden kanten bruin. Dit komt de smaak van de varkenswangen echt ten goede dus geef het even de tijd.
- Meng ondertussen alle overige ingrediënten met elkaar.
- Als de wangen bruin zijn kan de rode peper, gember en sjalot er weer bij. Voeg de marinade toe. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. laat voor minimaal anderhalf uur sudderen.
- Lekker met een Bao bun en wat ringen bosui.