Ga terug

Varkenswangen

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Laatste berichten, lunch, Voorgerecht,
Servings: 4
Calories: 300kcal

Ingrediƫnten

  • 4 varkenswangen
  • 1 rode peper in ringen gesneden
  • 2 cm gember in plakjes
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 el ketjap
  • 1 el soja saus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el olie

Instructies

  • Doe wat olie in de pan en fruit hierin de rode peper, gember en sjalot. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Bak de varkenswangen in de pan en beiden kanten bruin. Dit komt de smaak van de varkenswangen echt ten goede dus geef het even de tijd.
  • Meng ondertussen alle overige ingrediĆ«nten met elkaar.
  • Als de wangen bruin zijn kan de rode peper, gember en sjalot er weer bij. Voeg de marinade toe. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. laat voor minimaal anderhalf uur sudderen.
  • Lekker met een Bao bun en wat ringen bosui.