Rode kool met appeltjes

Rode kool met appeltjes
Ik maak de rode kool met appeltjes zoals mijn moeder deze vroeger maakte een echte klassieker dus. Het geheime ingrediënt in deze rode kool is rijst. Het is maar een handje rijst en hier krijg je die heerlijke smeuïge rode kool mee. Normaal hou ik erg van de beetgare groente, maar bij rode kool moet het zacht en smeuïg zijn. Zo vind ik dat tenminste. Ik eet dit met hachee. Het recept voor de hachee vind je hier Hachee basisrecept.
Rode kool met appeltjes
Course: BasisreceptenPorties
4
Ingredients
1 rode kool fijngesneden
2 laurierblad
2 kruidnagel
1 goudreinet appel in stukjes
1 el rijst
4 jeneverbessen
500 ml water
1 tl zout
50 gr suiker
Directions
- Doe de rode kool in een pan met het water, zout, jeneverbessen, appel, kruidnagel, laurierblad en suiker.
- Breng aan de kook en schep af en toe om. Laat het voor een uur zachtjes koken. Doe er na dit uur de rijst bij en laat dit nog voor een half uurtje meekoken. Hierdoor krijg je een heerlijke smeuïge rode kool.