Hachee basisrecept

Hachee basisrecept
Hachee basisrecept

Hachee basisrecept

Het is weer de tijd van het jaar voor hachee. Ik zeg eerlijk hier lusten we dit het hele jaar door. Dit is de hachee zoals mijn moeder het ook maakte en ik het vroeger dus echt niet kon waarderen. Ik moest echt geen uien met vlees. gelukkig is mijn smaak nu heel anders en ben ik er nu gek op. Of het nu echt mijn smaak was denk ik niet, ik begon er gewoon niet aan. Ik was gek op sla en doperwten en mijn moeder zorgde dat er altijd sla bij de warme maaltijd was, dit om de discussie uit de weg te gaan. Gelukkig is het helemaal goed gekomen en ben ik nu een veel makkelijker eter.

Hachee basisrecept

Course: avondeten, Basisrecepten
Porties

4

Ingredients

  • 500 gr mager rundvlees

  • 2 laurierblad

  • 4 middel uien (in ringen)

  • 2 el bloem

  • 1 kipbouillon blokje

  • 1/2 liter water

  • peper en zout

  • 50 gr boter

Directions

  • Bestrooi het vlees met peper en zout en snij in stukken van 3 cm. Smelt de boter in de pan en braad en het vlees rondom aan. Laat er goed kleur op komen dit geeft extra smaak aan het vlees.
  • Voeg de uien toe en bak mee.
  • Voeg de bloem toe en bak mee. Bloem moet echt even gaar worden anders proef je dit terug.
  • Voeg het water, laurier en bouillonblokje toe. laat dit 2,5 uur met de deksel op de pan sudderen. Als het de gewenste dikte heeft is het goed en anders laat je het vlees nog even sudderen zonder deksel op de pan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *