Hachee basisrecept

Hachee basisrecept
Dit hachee basisrecept is een lekker, en simpel om te maken recept. Lekker ouderwets zoals mijn moeder het ook maakte. Hachee is een heerlijk Nederlands stoofgerecht dat traditioneel wordt gemaakt met rundvlees, uien, en laurierblaadjes. Het gerecht wordt langzaam gestoofd, waardoor de smaken goed in elkaar trekken en het vlees lekker mals wordt.

Mals suddervlees
Ik gebruik het liefst voor mij hachee magere runderlappen, maar je kan ook sukadelappen of riblappen (deze zijn wat vetter) gebruiken. Het vlees wordt mals door het zachtjes te laten pruttelen en het mag zeker niet koken. Dan krijg je taai vlees en dat wil je niet. Je heb dus wat tijd nodig om dit te maken. Maar eigenlijk is het een kwestie van alles opzetten en dan doet je fornuis de rest.
Hachee wordt vaak geserveerd met gekookte of gestampte aardappelen en rode kool. Het is een hartig en comfortabel gerecht dat bijzonder populair is tijdens de koudere maanden
Hachee basisrecept
Ingrediënten
- 500 gr runderlappen
- 50 gr boter
- 4 middelgrote uien in ringen
- 2 el bloem
- ½ liter water
- 2 laurierblad
- 1 bouillonblokje kip zonder zout
- peper
- zout
Instructies
- Bestrooi het vlees met peper en zout en snij in stukken van 3 cm. Smelt de boter in de pan en braad en het vlees rondom aan. Laat er goed kleur op komen dit geeft extra smaak aan het vlees.
- Voeg de uien toe en bak mee.
- Voeg de bloem toe en bak mee. Bloem moet echt even gaar worden anders proef je dit terug.
- Voeg het water, laurier, bouillonblokje, peper en zout toe. laat dit 2,5 uur met de deksel op de pan sudderen. Als het de gewenste dikte heeft is het goed en anders laat je het vlees nog even sudderen zonder deksel op de pan.