Kip harissa met pastinaakpuree

Kip harissa met pastinaak

Deze kip harissa met pastinaakpuree wil je zeker een keer proberen. Dit is zo’n heerlijk gerecht met kippenpoten, ik gebruik drumsticks, maar je kan ook heel goed kippendijen of kipfilet gebruiken.

Harissa

Harissa is oorspronkelijk een Tunesische saus, die wordt gemaakt van pepers, knoflook, olie en verschillende kruiden. Deze saus is licht pittig en goed verkrijgbaar is de supermarkt. Ik koop de harissa in de supermarkt, maar het is ook heel goed zelf te maken. Het is echt een aanrader om eens te gebruiken. Je kan er namelijk hele lekkere gerechten mee maken. Bijvoorbeeld deze aardappeltjes met harissa.

Kip harissa met pastinaak

Pastinaak

Pastinaak is een typische wintergroenten. Het heeft een zoetige smaak en zodra je de pastinaak kookt ruikt het echt heerlijk. Ik maak er puree van met wat aardappelen. Zelf ben ik niet gek op een te romige puree. Voor mij hoeft er dus geen boter door, ik hou ervan als er nog een klein beetje wat te kauwen valt en er kleine stukjes in zitten. Ik stamp het met wat melk en dat is het. Maar maak het vooral hoe jij het lekker vind.

Kip harissa met pastinaakpuree

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten (drumstick)
  • 3 el harissa (pittig)
  • 1 el ketjap manis (eventueel zonder zout)
  • ½ limoen (sap)
  • ½ blikje kokosmelk
  • 1 pastinaak
  • 3 aardappelen (zelfde gewicht als de pastinaak)
  • 2 el melk
  • 1 ui grof gesneden
  • 3 tenen knoflook in plakjes gesneden

Instructies

  • Doe wat boter in de pan en bak hierin de kippenpoten bruin. Meng ondertussen de harissa, ketjap en limoen.
  • Schil de aardappelen en de pastinaak en snij in gelijk stukken. Dit kan bij elkaar in 1 pan. Kook in 20 minuten met wat zout gaar.
  • Voeg nu de ui en de knoflook toe. Laat even meebakken.
  • Nu kan het harissa mengsel erbij en een half blikje kokosmelk. Laat dit nog 20 minuten pruttelen totdat de kippenpoten goed gaar zijn.
  • Giet na 20 minuten de aardappelen en pastinaak af. Stamp dit met wat peper en de melk. Lekker om wat van de saus over de puree heen te doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept