Kabeljauw met krokante korst en venkel

Kabeljauw met krokante korst
Kabeljauw met krokante korst en venkel is makkelijk en een heerlijk gerechtje. Kabeljauw is een vis die makkelijk te bereiden is en met een krokant korstje wordt het net weer even anders dan met een saus. Bij elke hap proef je die krokante korst en die heerlijke malse vis. Eet jij ook graag verantwoorde vis neem dan een kijkje op de website van goodfish daar vind je heel veel informatie over welke vis je het beste wel en niet kan eten.

Venkel
Venkel is een knolgewas dat bekend staat om zijn unieke smaak en veelzijdigheid. Het heeft een frisse, anijsachtige smaak die zowel knapperig als lichtzoet is. Naast zijn kenmerkende smaak heeft venkel ook een interessante textuur, waarbij de knol crunchy is en de bladeren zijdezacht.
In combinatie met de vis zet je met venkel echt een verassend gerecht op tafel. Je kan er venkel op veel manieren bereiden bakken, grillen of koken. Ik heb de venkel eerst gebakken en daarna laten smoren in de bouillon.
Kabeljauw met krokante korst en venkel
Ingredients
- 1 venkel
- 3 el panko
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 6 olijven (neem welke jij lekker vind) fijn gesneden
- 1 el neutrale olie
- 2 kabeljauwfilet van ongeveer 1,5 ons per stuk
- 2 el mosterd
- ½ liter groentebouillon
- peper
- zout
Instructions
- Maak de venkel schoon. Snij de uitstulpsels eraf en snij doormidden. Haal de harde kern eruit en snij in ringen.
- Bak de panko met de knoflookpoeder, uienpoeder, olijven en peper en zout in wat olie in een koekenpan knapperig.
- Bak de kabeljauw op de huid in een koekenpan. Zorg ervoor dat de kabeljauw glazig blijft want hierna gaat de vis nog in de oven en je wilt geen overgare vis.
- Als de kabeljauw mooi glazig is dan kan die uit de pan. Smeer de kabeljauw in met mosterd, dit vormt als het ware de “lijmlaag” voor de panko. Op de mosterd kan de panko en doe de vis in een ovenschaal. bak deze op 180 graden totdat de vis mooi gaar is. Dat zal ongeveer 10 á 15 minuten duren.