Flammkuchen met nduja en venkelworstjes

Flammkuchen met nduja en venkelworstjes
Flammkuchen met nduja en venkelworstjes

Flammkuchen met nduja en venkelworstjes

Flammkuchen is een dun brooddeeg wat je kan belegen met eigenlijk van alles. Ik koop het deeg kant en klaar flammkuchendeeg, omdat is prima is en het dan ook een makkelijke maaltijd is.

Flammkuchen met nduja, venkelworstjes en burrata
Flammkuchen met nduja, venkelworstjes en burrata

Nduja

Nduja is een pittige smeerworst uit de regio Calabrië in zuid-italie. Het is nu gelukkig ook verkrijgbaar bij de supermarkt nduja. Eerst moest ik het echt bij een speciaal zaak online kopen. Je kan er heel veel kanten mee op en is zeker een keer het proberen waard. Het is echt pittig en bijvoorbeeld ook lekker op een stokbroodje met mozzarella. De venkelworstjes die ik gebruik in het recept koop ik bij crisp.

Ook lekker voor de lunch gevuld stokbrood met gehakt en nduja.

Flammkuchen met nduja en venkelworstjes

Course: Avondeten, LunchDifficulty: Makkelijk
Porties

2

Bereidingstijd

10

minutes
Totale tijd

30

minutes

Ingredients

  • 1 portie flammkuchen deeg (tante fanny)

  • 100 gr ricotta

  • 50 gr nduja

  • 2 venkelworstjes

  • 1 rode ui in ringen

  • burratta

  • peterselie

Directions

  • Rol het deeg uit en leg op de bakplaat.
  • Meng de ricotta met de nduja en smeer hiermee de flammkuchen in.
  • Haal het velletje van de worstjes en maak er kleine balletjes van. Verdeel deze over de flammkuchen.
  • Bak dit 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Verdeel de rode ui, burratta en peterselie over de flammkuchen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *