Pompoenravioli

Pompoenravioli
Pompoenravioli

Pompoenravioli

Van dit recept had ik zelf eigenlijk niet zoveel verwacht. Ik was het aan het maken en kon me niet voorstellen dat het echt lekker ging worden. Heb toch maar even doorgezet, het is namelijk best een klusje om zelf ravioli te maken. Maar dit is zo lekker de smaken bij elkaar zijn echt heerlijk en dit is zeker her proberen waard. Je kan de ravioli heel goed van te voren klaarmaken en daardoor kan dit leuk zijn als je gasten krijg en je echt iets bijzonders op tafel wil zetten. Serveer er een paar als voorgerecht en heb je er echt zin in, en dus meer werk, dan maak je er een hoofdgerecht van.

Pompoenravioli

Course: Laatste berichten
Portie

1

Recept is voor ongeveer 12 ravioli’s

Ingredients

  • 100 gr bloem

  • 1 ei

  • 1/4 pompoen (ongeveer 75 gr)

  • 75 gr wortelen

  • 2 el ricotta

  • 1/2 teen knoflook geraspt

  • 5 blaadjes salie

  • 10 pecannoten (in grove stukken gehakt)

  • 1 el roomboter

  • 1/2 tl chilivlokken

  • parmezaanse kaas

  • scheut olijfolie

  • snuf zout

Directions

  • Meng de bloem, ei, olijfolie en zout. Meng totdat alles door elkaar zit en doe het in de plastic folie en leg in de koelkast voor minimaal 1 uur.
  • Snij de pompoen en wortel in stukken en leg op de bakplaat. Bestrooi met peper, zout en olie. Bak 30 minuten op 200 graden. Pureer of stamp fijn en meng met de ricotta en chilivlokken.
  • Rol het deeg uit tot 2 lange rechthoeken. Leg op 1 plak kleine hoopjes pompoen/wortel vulling. Smeer alle randen en tussen de hoopjes in met water. Leg de tweede plak deeg erop en duw aan. Snij ze los en duw nog even goed aan.
  • Breng een pan water met zout aan de kook en laat de ravioli hierin vallen. Breng opnieuw aan de kook en zet dan het vuur lager zodat het zachtjes kookt en de ravioli’s niet open gaan. Kook voor 15 minuten.
  • Maak ondertussen de saus. Smelt de roomboter in een pan, voeg de salie, knoflook en pecannoten toe. Laat dit zachtjes opstaan totdat de ravioli klaar is.
  • Doe de ravioli op een bord en schenk de saus erover. Strooi er wat parmezaanse kaas over.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *