Meng de bloem, ei, olijfolie en zout. Meng totdat alles door elkaar zit en doe het in de plastic folie en leg in de koelkast voor minimaal 1 uur.
Snij de pompoen en wortel in stukken en leg op de bakplaat. Bestrooi met peper, zout en olie. Bak 30 minuten op 200 graden. Pureer of stamp fijn en meng met de ricotta en chilivlokken.
Rol het deeg uit tot 2 lange rechthoeken. Leg op 1 plak kleine hoopjes pompoen/wortel vulling. Smeer alle randen en tussen de hoopjes in met water. Leg de tweede plak deeg erop en duw aan. Snij ze los en duw nog even goed aan.
Breng een pan water met zout aan de kook en laat de ravioli hierin vallen. Breng opnieuw aan de kook en zet dan het vuur lager zodat het zachtjes kookt en de ravioli's niet open gaan. Kook voor 15 minuten.
Maak ondertussen de saus. Smelt de roomboter in een pan, voeg de salie, knoflook en pecannoten toe. Laat dit zachtjes opstaan totdat de ravioli klaar is.
Doe de ravioli op een bord en schenk de saus erover. Strooi er wat parmezaanse kaas over.