Harissa aardappeltjes

Harissa aardappeltjes
Harissa is een pittige saus gemaakt van pepers, tomaten, knoflook, komijn en koriander. Er is een milde en een pittige variant. Ik gebruik de pittige variant en koop het dus gewoon in pot. Normaal ben ik daar niet zo van, maar iets wat goed is, is goed. Harissa is in heel veel gerechten te gebruiken. Het is heerlijk met kip of lekker op een broodje met kaas. Dit is ook echt een simpel gerecht, maar de aardappeltjes worden net even anders dan anders. Zo heb je dus een heerlijk bijgerecht.
Harissa aardappeltjes
Ingrediënten
- 500 gr vastkokende aardappels
- 2 el harisssa
- 1 el arachideolie
- Peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappels goed en snij ze in plakjes. Meng met de harissa, olie en peper.
- Doe de aardappeltjes op de bakplaat, zorg dat ze niet op elkaar liggen. Zodat ze gelijk garen. Bak 20 minuten in de oven.