Zelfgemaakte pita

Zelfgemaakte pita
Een zelfgemaakte pita is zoveel lekkerder dan die je koopt in de supermarkt. Met dit recept kan je de pita’s in de pan met wat olie bakken of je kiest ervoor om ze in de oven af te bakken. Dan kan je het broodje doormidden snijden. Het is allebei lekker en net zo makkelijk.
Lekker bij bifteki, falafel of een kip shoarma. Die je doormidden snijdt met lekker kaas en ham ertussen en even in de oven, blaadje sla ertussen ook erg lekker.

Het deeg heeft rust nodig en daardoor kost dit wat tijd. Je kan er ook voor kiezen om er meer te maken en deze in te vriezen. Ik zelf doe dit regelmatig en ze zijn dan nog heel lekker. Supermakkelijk om er wat in voorraadje hebben.
Zelfgemaakte pita
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 150 gr lauw water
- 1 el olijfolie
- 3 gr gist
- 2 tl zout
- neutrale olie
Instructies
- Meng water met de gist, roer door en laat 5 minuten staan. Doe bloem, olijfolie, zout en watermengsel in de kom van de keukenmachine. Heb je die niet kneed dan met de hand op het aanrechtblad. Kneed het tot een soepel deeg, dit duurt zo’n 8 á 10 minuten. Dek de kom af met plastic houshoudfolie en laat een uur rijzen.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Maak er een rondje van en druk ze plat met je hand of met een deegroller. Dek ze weer af met plastic folie en laat nog voor 20 minuten rusten. Bak ze in de koekenpan in wat neutrale olie om en om gaar.Wil je pita's die je open kan snijden dan bak je ze af in de oven. Verwarm de oven voor op 230 graden met de bakplaat erin. Bak ze in 15 minuten gaar.