Pesto aardappeltjes met parmezaanse kaas

Pesto aardappeltjes met parmezaanse kaas
Soms wil je weleens een ander aardappeltje op tafel zetten dan de doorsnee gebakken of gekookte aardappelen. Ik maak zelf vaak pesto, heerlijk bij mozzarella of op stokbrood bij een kom soep. En heel vaak heb je dan nog wat pesto over. Dan is het heerlijk om dit over aardappeltjes te doen en in de oven en je heb een deze heerlijke pesto aardappeltjes met parmezaanse kaas.

Je kan de pesto ook kopen in een potje als je geen zin heb om deze te maken. Ik vind het nog steeds het lekkerst als het zelfgemaakt is. Voor dit recept zijn vastkokende aardappels het lekkerst.
Pesto aardappeltjes
Ingrediënten
- 2 el pesto
- 4 middel vastkokende aardappelen
- 50 gr parmezaanse kaas
- 1 el arachideolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Was de aardappels goed en snij in blokjes doe ze in een ovenschaal. Meng met de pesto. Voeg wat olie en peper en zout toe meng alles goed.
- Doe voor 20 a 25 minuten in de oven. De laatste 5 minuten voeg je de parmezaanse kaas toe zodat deze kan smelten.