Pizza met pesto en burrata

Pizza met pesto en burrata
Burrata is echt wel 1 van mijn favorieten. Heerlijk met tomaten en goede olijfolie. En deze pizza met pesto en burrata hoort daar ook zeker bij. Burrata is een Italiaanse verse kaas, op basis van mozzarella en room. De binnenkant van een burrata is tot tegenstelling van mozzarella romig en zacht van smaak. Het is tegenwoordig makkelijk verkrijgbaar bij de supermarkt en daar ben ik dan weer erg blij mee.
Je kan er ook heerlijke voorgerechten mee maken. Lekker met een tomatenvinaigrette en mortadella. De combinatie met de pizza en de pesto is ook super en is het proberen zeker waard.
Pizza
Zelf pizza maken hoeft zeker geen uitdaging te zijn, alleen moet je het deeg wel even de tijd gunnen en dus het je wat geduld nodig. Het aller lekkerst word je deeg als je het een nacht in de koelkast laat staan. Dit hoeft niet en je kan het ook goed maken op de dag zelf. begin dan wel in de ochtend zodat je ‘s avonds gelijk aan de slag kan. Je kan er ook voor kiezen om een kant en klare pizzabodem te kopen.
Ik heb 2 pizza’s gemaakt en met en salade erbij kan er gemakkelijk met 4 personen van eten.
Ook lekker:
Pizza met pesto en burrata
Course: Laatste berichten2
Ingredients
2 burrata
100 gr parmaham
50 gr rucola
- Pesto
30 gr basilicum
50 gr pijnboompitten
50 gr parmezaanse kaas
1 teen knoflook
olijfolie
peper en zout
- Pizzadeeg
300 gr bloem
200 ml water
4 gr gist
1 el olijfolie
3 gr zout
Directions
- Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een soepel deeg. Laat 2 uur rijzen en kneed daarna het lucht eruit. Je kan het deeg nu verdelen in 2 bollen en tot gebruik wegzetten of je doet het deeg in de koelast en gebruikt het de andere dag. Als je het dan uit de koelkast haalt verdeel je het in 2 bollen en laat je het een uurtje op kamer temperatuur komen.
- Pesto
- Meng alle ingrediënten voor de pesto en maal het fijn met de keukenmachine. Voeg olie toe om de juiste dikte te krijgen
- Verwarm de oven voor op 275 graden met bakplaat.
- Neem het pizzadeeg en deel in tweeën. Maak er een bol van en duw plat. Zo duw je de pizza met je handen uit tot een cirkel. Beleg de pizza met de pesto en de parmaham. Bak 10 á 13 minuten in de oven. Je ziet gauw genoeg dat de pizza gaar is.
- Voeg nu de burrata en de rucola toe. Lekker met een beetje olijfolie over de burrata.