Ga terug

Pizza met pesto en burrata

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Laatste berichten
Servings: 2
Calories: 300kcal

Ingrediënten

  • 2 burrata
  • 100 gr parmaham
  • 50 gr rucola

Pesto

  • 30 gr basilicum
  • 50 gr pijnboompitten
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Pizzadeeg

  • 300 gr bloem
  • 200 ml water
  • 4 gr gist
  • 1 el olijfolie
  • 3 gr zout

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een soepel deeg. Laat 2 uur rijzen en kneed daarna het lucht eruit. Je kan het deeg nu verdelen in 2 bollen en tot gebruik wegzetten of je doet het deeg in de koelast en gebruikt het de andere dag. Als je het dan uit de koelkast haalt verdeel je het in 2 bollen en laat je het een uurtje op kamer temperatuur komen.

Pesto

  • Meng alle ingrediënten voor de pesto en maal het fijn met de keukenmachine. Voeg olie toe om de juiste dikte te krijgen
  • Verwarm de oven voor op 275 graden met bakplaat.
  • Neem het pizzadeeg en deel in tweeën. Maak er een bol van en duw plat. Zo duw je de pizza met je handen uit tot een cirkel. Beleg de pizza met de pesto en de parmaham. Bak 10 á 13 minuten in de oven. Je ziet gauw genoeg dat de pizza gaar is.
  • Voeg nu de burrata en de rucola toe. Lekker met een beetje olijfolie over de burrata.