Broodje hamburger zelfgemaakt

Broodje hamburger zelfgemaakt

Het allerlekkerste broodje hamburger, is natuurlijk zelf gemaakt. Al moet ik zeggen dat een heerlijke cheeseburger of kipburger bij de grote M soms ook heus niet verkeerd is. Vaak daarna wel spijt, want dorst en snel weer trek in iets.

Broodje hamburger zelfgemaakt

Zelf eet ik een hamburger graag op een broodje. Je kan het natuurlijk heel goed zonder broodje doen, maar ik ga voor het complete verhaal en wil alles. Lekker met mijn zelfgemaakte hamburger saus, rode ui, sla en uitgebakken spek. Soms ook nog een plakjes kaas, maar dan zou dit een cheeseburger zijn en dat is dit voor nu niet.

Het gehakt wat ik gebruik is half om half gehakt, dit is echt wat minder droog dan rundergehakt en vind ik persoonlijk lekkerder. Het gehakt kruid je zelf en dan vorm je de hamburgers. Je kan ze ook kopen, maar dit is zoveel lekkerder en ook heel leuk om een keer te maken. Hoe verrassend als je de barbecue aanzet en je, je gasten deze zelfgemaakte hamburger voorzet.

Broodje hamburger zelfgemaakt

Hamburgersaus

Hamburgersaus maak je eenvoudig en snel zelf. Het enige wat het nodig heeft is dat het met afkoelen. Dus even van tevoren aan de slag hiermee. Je mengt de mayonaise, ketchup, mosterd, azijn, suiker en augurk in een pannetje en dan even door pruttelen en dan gaat het de koelkast in.

Broodje hamburger zelfgemaakt

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Porties: 2

Ingrediënten

Hamburger maken

  • 250 gr gehakt (half om half)
  • ¼ geschaafde rode ui
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl ketjap manis
  • 1 tl ketchup
  • 1 ei
  • ¼ tl paprikapoeder
  • 4 el paneermeel
  • peper
  • zout

Hamburger saus

  • 3 el mayonaise
  • el ketchup
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl azijn
  • 1 fijngesneden augurk
  • 1 tl suiker

Wat je nog meer nodig heb

  • 2 hamburger broodjes
  • 50 gr ontbijtspek
  • ½ rode ui
  • sla

Instructies

  • Meng de mayonaise, ketchup, mosterd, azijn, suiker en augurk in een pannetje. Laat dit even zachtjes door pruttelen en zet in de koelkast zodat de saus kan afkoelen.
  • Meng alle ingrediënten voor de hamburger. Maak er een bal van en druk plat. Bak de hamburgers in een grillpan , zo'n 10 minuten per kant. Snij de broodjes door en bak deze ook even aan in de grillpan. Dan krijgen ze een lekker krokant korstje.
  • Bak ondertussen de ontbijtspek in een koekenpan.
  • Beleg het broodjes met sla, rode ui, hamburger, saus en dan de ontbijtspek erop.
  • Eet smakelijk.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept