Spaghetti puttanesca

Pasta
Spaghetti puttanesca is een super makkelijk en snel gerecht. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en er zit superveel smaak in. Na een lange werkdag is dit het ideale gerecht om snel op tafel te zetten. Het is zeker sneller dan afhalen. De ansjovis geven veel smaak af en die vind je niet terug in de saus. ik hoor wel vaker dat mensen geen ansjovis lusten of daar in een gerecht niet mee willen werken, maar het is echt een goede smaakmaker. Als je ansjovis bakt dan vallen ze helemaal uit elkaar en zie je er niks meer van terug. Gebruik ook bij vis uit blik altijd verantwoorde vis je kan die vinden op goodfish.
Spaghetti puttanesca
2
Ingredients
1 teen knoflook grof gesneden
4 ansjovis (blikje)
1 el kappertjes
1 el zwarte olijven
1/2 tl chilivlokken
spaghetti voor 2 personen
1/4 fles passata
olie om in te bakken
parmezaanse kaas
Directions
- Kook de spaghetti volgens de verpakking.
- Bak de knoflook en ansjovis in de olie voor ongeveer 1 minuut, voeg daarna de chillivlokken, kappertjes en olijven toe en bak even mee. Voeg 1/4 van een fles passata toe en laat dit even pruttelen zodat de smaken goed met elkaar mengen.
- Giet de spaghetti af, maar bewaar het kookvocht. Doe de spaghetti door de saus en een voeg een paar eetlepels kookvocht toe. je ziet vanzelf wanneer het de juiste dikte heeft en het goed met elkaar mengt.