Romige kalkoenpastei

Kalkoen pastei
Kalkoen pastei

Romige kalkoenpastei

Deze pastei kan je maken van de leftovers van de kalkoen, maar je kan ook heel goed kip gebruiken in dit recept. Het is goed voor te bereiden en 25 minuten voordat je gaat eten zet je het in de oven. De kalkoen of kip is al gaar dus je kan dit zelfs al een dag van te voren maken. Dat kan met het kerstdiner weer wat rust geven. Je kan er eigenlijk alle kanten mee op. Het kan als hoofdgerecht, maar in een kleiner formaat ook als voorgerecht of bij de brunch of lunch.

Romige kalkoenpastei

Course: Laatste berichten
Porties

2

200 gr

Ingredients

  • 150 gr leftover kalkoenvlees

  • 2 bosui in ringen

  • 1/2 teen knoflook gesnipperd

  • 5 kastanjechampignons in plakjes

  • 2 handen diepvries doperwten

  • 2 tl mosterd

  • 1 1/2 el creme fraiche

  • 1 el bloem

  • 2 plakjes bladerdeeg

  • 200 ml kippenbouillon

  • 1 ei

Directions

  • Bak de champignons, knoflook en bosui even aan totdat het glazig is. Voeg de doperwten en mosterd toe en bak ook even mee.
  • Voeg nu de bloem toe en bak deze even aan. Zorg dat de bloem gaar is. Anders proef je een bloemsmaak terug en dat is niet lekker.
  • Voeg nu de bouillon toe en laat binden.
  • Nu kan je de kalkoen/kip en creme fraiche toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de saus in de bakjes en dek af tot gebruik. Voordat ze de oven in gaan doe je de bladerdeeg erop en smeer deze in met het opgeklopte ei. Bak ze 20 a 25 minuten op 200 graden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *