Kalkoen cocktail

Kalkoen cocktail

Deze heerlijke kalkoen cocktail kan je ook maken met kip. Ik heb kalkoen gebruikt van de lefrovers van de kalkoen van kerst. Meestal heb je wel wat over en weggooien daar doen we niet aan.

Maar heb je nou geen kalkoen of hou je er niet van dan gebruik je kip, kipfilet of kippendijen kan allebei. Je kan de kip gaarkoken in het water, maar je kan het ook bakken in de pan. Voor dit recept maakt het niet zoveel uit.

Kalkoen cocktail

Deze kalkoen cocktail kan een heerlijk voorgerecht zijn, maar is ook heel lekker bij de lunch. Het makkelijk aan dit recept is dat je het van te voren klaar kan maken. Als je wilt kan je het zelfs al in de glaasjes doen, maar dit neemt wel weer veel meer ruimte in in de koelkast. En wie komt er met de kerstdagen nou geen koelkast ruimte tekort.

Haal het wel een half uurtje van te voren uit de koelkast zodat het op kamer temperatuur kan komen.

Kalkoen cocktail

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 10 haricots verts
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • ¾ tl sriracha saus
  • ½ tl paprikapoeder
  • ¼ sap van een citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 150 gr kalkoen (of kip)
  • 1 stronkje witlof
  • 4 blaadjes liitle gem (of andere sla)
  • ½ appel in kleine blokje gesneden
  • ½ rode ui in kleine blokjes gesneden
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snij de haricots verts in stukjes van een halve centimeter ongeveer en kook deze 3 minuten. laat afkoelen.
  • Meng de mayonaise, yoghurt, srirache saus, paprikapoeder, sap van de halve citroen, olijfolie en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de little gem en de witlof in dunne reepjes. De kalkoen of kip in grove blokjes. Voeg dit met de appel en rode ui en haricots verts toe aan de dressing. En verdeel over de glaasjes of bordjes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept