Kalkoen cocktail

Kalkoen cocktail

Van de kalkoen van https://www.grutto.com/nl was er echt nog genoeg over om deze heerlijke kalkoen cocktail te maken. Dit kan een heerlijk voorgerecht zijn, maar ook voor bij de lunch of brunch past dit prima. Het is heel goed van te voren te maken, en een makkelijk gerechtje. Zet het in de koelkast, maar haal het een half uurtje voor gebruik eruit. Zo is het niet te koud en dat komt de smaak weer ten goede.

Kalkoen cocktail
Kalkoen cocktail

Kalkoen cocktail

Course: Laatste berichten
Porties

4

Ingredients

  • 2 el mayonaise

  • 2 el yoghurt

  • 3/4 tl sriracha hot chili saus van https://www.go-tan.com/nl/

  • 1/2 tl paprikapoeder

  • 15 haricots verts

  • leftover kalkoen (het witte vlees)

  • peper

  • zout

  • 1 stronkje witlof

  • 4 blaadje little gem

  • olijfolie

  • 1/4 citroen

  • mosterd

  • 1/2 appel fijngesneden

  • 1/2 rode ui fijngesneden

Directions

  • Snij de haricots verts in kleine stukjes en kook deze 3 minuten. laat afkoelen.
  • Meng de mayonaise, yoghurt, hot chili saus, paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng sap van de citroen, olijfolie, mosterd en peper en zout. Snij de little gem en de witlof in dunne reepjes en meng met de dressing. Verdeel dit over de glaasjes.
  • Snij de kalkoen in blokjes en meng met de sriracha saus, ui, appel en de haricots verts.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *