Griesmeelpudding met bessensaus

Griesmeelpudding met bessensaus
Griesmeelpudding met bessensaus

Griesmeelpudding met bessensaus

Griesmeelpudding met bessensaus is een traditioneel dessertje, maar doorboor zeker niet minder lekker. Het is handig want je kan dit van te voren klaarmaken. Leuk als je gasten heb zodat je zo min mogelijk in de keuken hoeft te staan.

Griesmeelpudding met bessensaus

Course: Laatste berichten
Porties

2

Ingredients

  • Griesmeelpudding
  • 50 gr tarwegriesmeel

  • 50 gr suiker

  • 350 ml melk

  • 60 ml slagroom

  • klein scheutje vanille extract

  • Bessensaus
  • 250 gr rode bessen

  • 2 el suiker

  • Extra
  • slagroom

Directions

  • Rits de bessen met een vork en doe ze met de suiker in een pannetjes. Voeg een scheutje water toe zodat ze net aan onder water staan. Breng aan de kook en kook 5 minuten door. Duw ze door een zeef en laat afkoelen.
  • Breng de melk en slagroom met de suiker aan de kook. Haal van het vuur en roer de griesmeel erdoor. Zet terug en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Blijf wel regelmatig doorroeren zodat het niet aanbrandt. Laat het afkoelen.
  • Roer de griesmeel door met een garde en doe in een spuitzak. Dit hoeft niet, maar is makkelijker om het netter in de glaasjes te krijgen.
  • Klopt de slagroom op en doe deze ook in een spuitzak. Leg de spuitzakken in de koelkast tot gebruik.
  • Begin met de bessensap, dan de griesmeel en slagroom. Decoreer met wat rode bessen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *