Ga terug

Kalkoen cocktail

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Servings: 2

Ingrediënten

  • 10 haricots verts
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • ¾ tl sriracha saus
  • ½ tl paprikapoeder
  • ¼ sap van een citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 150 gr kalkoen (of kip)
  • 1 stronkje witlof
  • 4 blaadjes liitle gem (of andere sla)
  • ½ appel in kleine blokje gesneden
  • ½ rode ui in kleine blokjes gesneden
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd de haricots verts in stukjes van ongeveer een halve centimeter en kook ze 3 minuten. Laat afkoelen.
  • Meng de mayonaise, yoghurt, sriracha saus, paprikapoeder, citroensap, olijfolie en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de little gem en witlof in dunne reepjes. Snijd de kalkoen of kip in grove blokjes. Voeg dit toe aan de dressing samen met de appel, rode ui en haricots verts. Verdeel over glaasjes of bordjes.