Gevulde kip met chipotle peper en spinazie

Gevulde kip met spinazie

Kip staat hier zeker vaak op het menu en de gevulde kip is een lekkere afwisseling. Het is meer werk dan een kipfilet bakken, maar dat is het zeker waard. En ook leuk om een keer te maken. Deze kip met chipotle peper en spinazie eet ik zonder rijst of aardappels. Maar je kan dit eventueel zelf toevoegen als je dat wil. Je kan de kip ook heel goed van te voren maken. Zorg dan dat je de kip alleen even aanbakt in de koekenpan en dan kan je hem later opwarmen in de oven.

Chipotle peper

De chipotle is een gerookte jalapeño peper. Ze zijn er ook gedroogd. Maar ik gebruik altijd deze. Ze zijn best pittig en gebruik er dus niet teveel ineen. De smaak is pittig, rokerig en licht zoet.

Gevulde kip met spinazie

Gevulde kip met spinazie

Voorbereidingstijd45 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur 5 min
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 125 gr geitenkaas
  • 1 potje chipotle peper
  • ½ tl uienpoeder
  • ¼ tl komijn
  • 1/8 tl peper (de helft van 1/4 tl)
  • 1/2 citroen (sap)
  • 2 tl ahornsiroop
  • 300 gr spinazie
  • 1 el creme fraiche
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 el pijnboompitten

Instructies

  • Meng de geitenkaas, 3 chipotle pepers uit het blikje (dus niet het hele blikje), uienpoeder, komijn, citroensap en ahornsiroop in de keukenmachine.
  • Snij de kipfilet doormidden. Snij de filets daarna in, maar niet door. Sla open en sla plat met een deegroller of pan. Leg de kipfilets op een stuk huishoudfolie en vul ze met he mengsel en rol met de huishoudfolie op. Rol goed op en gebruik genoeg huishoudfolie zodat er geen water bij de kip kan. Draai de zijkanten dicht.
  • Neem een pan waar de rol in past en vul met water. Laat het wat er niet hoger dan 80 graden komen en zeker niet koken. Leg de rol er voor 15 minuten in. De kip gaart nu en blijf makkelijker in vorm en de vulling loopt er minder snel uit straks met bakken.
  • Was alvast de spinazie en maak goed droog. Bak de spinazie in een koekenpan. Je ziet als de spiaznie slinkt dat het gaar is en uit de pan kan Doe de spinazie na het bakken in het vergiet. Zo lekt het overtollig water uit de spinazie. Doe in de koekenpan de ui en bak deze glazig voeg de pijnboompitten toe.
  • Ondertussen kan de kip uit de pan. haal de huishoudfolie eraf en bak de kip bruin in de koekenpan.
  • Voeg bij de pijnboompitten en ui de spinazie, creme frache, peper en zout. en Bak nog 1 minuut.
  • Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept