Gevulde pastaschelpen met pompoenpuree

Gevulde pastaschelpen met pompoen-wortelpuree

Ontdek de smaken van dit heerlijke pasta recept van gevulde pastaschelpen met pompoenpuree. De pastaschelpen worden gevuld met zachte pompoen, zoete wortelen, en romige ricotta. Ik meng wortel en pompoen, dit geeft de pompoen een lekkere extra zoetige smaak.

Hoe maak je pompoenpuree

Ik maak pompoenpuree van verse pompoen. Je kunt ook pompoenpuree in blik gebruiken. Dit is niet erg gemakkelijk verkrijgbaar, en je zult het online moeten kopen bij kort of in een speciaalzaak moeten vinden. Vaak vind je het in de toko of natuurvoedingswinkels.

Ik kies ervoor om wortelen en pompoen te gebruiken. Dit geeft de pompoenpuree een extra zoete smaak, wat het nog lekkerder maakt. Voeg een beetje pit toe door wat chilivlokken toe te voegen en ricotta om het smeuïger te maken. Eigenlijk is het heel eenvoudig te maken en je kunt het ook gemakkelijk bewaren in de koelkast.

Gevulde pastaschelpen met pompoen-wortelpuree

Wat eet je bij pompoenpuree

Ik vul er de pastaschelpen mee, maar je kunt er veel kanten mee op. Als je een pompoen koopt, is deze vaak groot en gebruik je hem niet in één keer. Maar wat doe je dan met die andere helft. Deze pompoenpuree kun je als basis gebruiken voor veel recepten. Wat dacht je van deze heerlijke pompoenhummus, lekker op een broodje of deze pompoenwortelsoep. Dus maak van de pompoen deze pompoenpuree en bewaar het voor andere recepten.

Gevulde pastaschelpen met pompoenpuree

Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: avondeten
Porties: 2

Ingrediënten

  • Conchiglioni voor 2 personen pastaschelpen
  • ¼ pompoen (ongeveer 75 gr)
  • 75 gr wortelen
  • 2 el ricotta
  • ½ tl chilivlokken
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 50 gr ontbijtspek
  • 1 el roomboter
  • 5 blaadjes salie
  • ½ teen knoflook geraspt
  • 10 pecannoten in grove stukken

Instructies

  • Kook de conchiglioni gaar, giet af en zet weg.
  • Kook de wortel en pompoen gaar in ongeveer 20 minuten. Pureer of stamp fijn en meng met de ricotta en chilivlokken. Vul de pastaschelpen met het wortel/pompoenmengsel en leg in een ovenschaal. Bestrooi met de parmezaanse kaas.
  • Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Bak de ontbijtspek knapperig, laat afkoelen en snij dan in stukken.
  • Ondertussen maken we de saus. Smelt de roomboter in een pan, voeg de salie, knoflook en pecannoten toe. Laat de saus zachtjes op staan totdat de past klaar is.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept