Ga terug

Gevulde pastaschelpen met pompoenpuree

Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: avondeten
Servings: 2

Ingrediënten

  • Conchiglioni voor 2 personen pastaschelpen
  • ¼ pompoen (ongeveer 75 gr)
  • 75 gr wortelen
  • 2 el ricotta
  • ½ tl chilivlokken
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 50 gr ontbijtspek
  • 1 el roomboter
  • 5 blaadjes salie
  • ½ teen knoflook geraspt
  • 10 pecannoten in grove stukken

Instructies

  • Kook de conchiglioni gaar, giet af en zet weg.
  • Kook de wortel en pompoen gaar in ongeveer 20 minuten. Pureer of stamp fijn en meng met de ricotta en chilivlokken. Vul de pastaschelpen met het wortel/pompoenmengsel en leg in een ovenschaal. Bestrooi met de parmezaanse kaas.
  • Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Bak de ontbijtspek knapperig, laat afkoelen en snij dan in stukken.
  • Ondertussen maken we de saus. Smelt de roomboter in een pan, voeg de salie, knoflook en pecannoten toe. Laat de saus zachtjes op staan totdat de past klaar is.