Pompoenhummus
Pompoenhummus
Laatst heb ik ergens een lunch gehad en op het broodje zat pompoenhummus, dit vond ik zo lekker dat ik dit gelijk wilde maken. Deze pompoenhummus is lekker romig en heerlijk op een cracker. De zoete smaak van de pompoen geeft het net iets extra’s en het is heerlijk bij de borrel op een stokbroodje. Je proeft de herfst erin terug, het zijn heerlijke warme smaken.
Ik gebruik zelf altijd de flespompoen deze is makkelijk verkrijgbaar en je kan de schil ook eten. Zelf doe ik dat dan weer niet ik schil de pompoen eerst even.
Door de pompoen eerst te roosteren krijgt het een extra lekkere smaak. Roosteren van groenten is ook makkelijk want de bereiding is in de oven en kost dus niet veel tijd.
Pompoenhummus
Porties: 1
Ingrediënten
- ½ fles pompoen
- 200 gr kikkererwten
- 50 gr tahin
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl komijnpoeder
- 2 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de pompoen en snij in blokjes. Doe ze op een bakblik met peper, zout en wat olie. Bak de pompoen 20 – 25 minuten in de oven.
- Voeg dan alle ingrediënten toe aan de keukenmachine en meng. Voeg eventueel nog extra peper en zout toe.