Pompoensoep

Pompoensoep
Pompoensoep

Pompoensoep

Pompoensoep is een lekker winters soepje met pit. Makkelijk te maken en zoveel lekkerder dan die uit de supermarkt. Al moet ik eerkijk bekennen dat ik die eigenlijk nog nooit op heb. Elke soep die ik uit blik, zak of wat dan ook probeer is niet mijn ding. Als je iets met pompoen maakt moet je bijna 2 gerechten maken, want vaak heb je maar een halve pompoen nodig. Ik maakt pompoensoep en deze pompoenravioli. Als je een grote pan soep wil maken kan je natuurlijk gewoon de hele pompoen voor de soep gebruiken.

Zelf hou ik wel van een beetje pit en het is geen dikke maaltijdsoep. het is meer een lunchsoep. Je kan het zo pittig maken als je wil en hou nu helemaal niet van pit laat je de sambal weg.


Zwarte knoflook

Zwarte knoflook is echt iet anders dan gewone knoflook, en tegenwoordig ook makkelijk te verkrijgen bij de supermarkt. Ik koop het hier zwarte knoflook. Zwarte knoflook is gefermenteerd waardoor de teentjes zacht worden en de smaak minder sterk. Het smaakt wat zoeter dan de gewone knoflook.

Pompoensoep

Course: Laatste berichten
Porties

4

Ingredients

  • 1/2 pompoen (Ik gebruik een gewone)

  • 1 ui (gesnipperd)

  • 1 tl sambal

  • 1 tl kerriepoeder

  • 4 teentjes zwarte knoflook (fijn gesneden)

  • 1 kipbouillon blokje

Directions

  • Schil de pompoen en snij in grove stukken en leg op de bakplaat. Bestrooi met olie, peper en zout. Bak 30 minuten in de oven op 200 graden.
  • Snipper de ui en bak deze met wat olie in een soeppan. Bak na 2 minuten de sambal, kerriepoeder en zwarte knoflook mee.
  • Voeg de pompoen, 1 liter water en het bouillon toe. De pompoen is al gaar dus breng het water aan de kook en laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Pureer met de staafmixer.
  • Serveer met wat kook/slagroom.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *