Zoete aardappelkoekjes

Zoete aardappel
De zoete aardappel is gezonder dan de gewone aardappel. Hij bevat meer vitaminen dan de gewone aardappel en hij behoort bij de windefamilie en is daardoor dus een groente en geen aardappel. Je kan er superveel gerechten mee maken, zoals puree, patat, gepoft of gekookt. En de zoete aardappel is ook nog eens sneller gaar dan de gewone aardappel.

Zoete aardappelkoekjes
De zoete aardappel plakt meer dan een gewone aardappel. Je hebt dan ook ruim boter en olie nodig om deze te bakken. Je wilt ze aan de buitenkant een beetje knapperig hebben en aan de binnenkant lekker zacht. Je maakt je handen licht vochtige en vormt een balletje en duwt deze een beetje plat met je handen. Zodra ze in de boter gaan kanje ze met de bolle kant van een vochtige lepel ook nog wat platter duwen. Blijf er dan vanaf totdat ze helemaal gaar zijn aan een kant en draai dan voorzichtig me een spatel om. Ze breken snel, maar je druk ze ook weer makkelijk terug in vorm.
Zoete aardappelkoekjes
Ingrediënten
- 500 gr zoete aardappel geschild en in gelijke stukken
- 1 tl zout
- ⅕ tl peper
- 2 el bloem
- 1 el sojasaus
- 1 tl gochugang
- ⅓ rode ui gesnipperd
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 1 el ahornsiroop
- bakboter
- neutrale olie
Instructies
- Kook de aardappel in 10 – 15 minuten gaar. Stamp of prak ze fijn en voeg alle overige ingrediënten toe. Meng alles goed. Maak er 10 porties van.
- Doe 2 el olie en 2 el bakboter in een koekenpan en bak hier de zoete aardappelkoekjes in.
- Lekker met een dip van yoghurt en perterselie.