Aardappelsalade van gegrilde aardappeltjes

Aardappelsalade
Aardappelsalade is ben er gek op. Deze aardappelsalade van gegrilde aardappeltjes is een hele andere dan de aardappelsalade van gekookte krieltjes. De gegrilde krieltjes zijn met schil en gaan in de oven waardoor ze een heerlijke romige smaak krijgen. De knoflook bak je in de schil mee met de aardappeltjes en de krijgt hierdoor een lekkere zoete smaak. Daarna maak je meng mayonaise, yoghurt, rode ui en mosterd en je bent al klaar, dus het is ook nog eens super makkelijk om te maken.

Barbecue
Aardappelsalade is een bijgerecht. Zelf vind ik het heerlijk bij de barbecue of gourmet. Maar wat dacht je van een lekker stuk vlees en deze aardappelsalade, je kan er eventueel wat doperwten doorheen doen en je hebt een volledige en snelle avondmaaltijd.
Welke aardappels gebruik je voor de aardappelsalade
Ik kies voor krieltjes. Deze zijn romig en er zit veel smaak aan. Je kan ze heel goed grillen zonder dat ze droog worden. Kies wel voor de rauwe kriel en niet voor de voorgegaarde. Zelf vind ik die niet zo lekker als de rauwe en vaak is de schil er al vanaf.
Aardappelsalade met gegrilde aardappeltjes
Ingrediënten
- 1 kilo krieltjes
- 2 tenen knoflook
- 1 el neutrale olie
- 2 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 1 tl mosterd
- ½ rode ui gesnipperd
- 1 tl zout
- ½ tl peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de krieltjes en snij ze door midden. Doe ze op een bakplaat en bestrooi met de olie, peper en zout. Hussel door elkaar. Bak met de knoflook in de oven 20 minuten.De knoflook kan nut uit de oven. Draai de aardappeltje na 20 minuten en bak nog eens 20 minuten.
- Meng ondertussen de mayonaise, yoghurt, mosterd, rode ui en knijp de knoflook er boven uit. Doe de aardappeltjes uit de oven er gelijk bij en meng goed door. Voor het opdienen roer je ze nog een keer door.