Quesadilla met krokante harissa kip

Quesadilla
Quesadilla met krokante harissa kip kan je serveren als hapje, lunch, maar hier lusten we dit ook wel als avondeten. De quesadilla maak ik dan wel het liefste zelf en dat is echt niet zo heel veel werk.
Het voordeel van dit deeg dat het niet hoeft te rijzen en alleen maar een kwartiertje rust nodig heeft. Dan bak je ze in een koekenpan aan elke kant 2 minuutjes en dan kan je ze al gaan beleggen. Als je hier allemaal geen zin in heb koop ze ze gewoon. Ik vind het leuk om te maken en het is ook echt veel lekkerder. Gewoon een keertje proberen. Je kan er ook meer maken en afbakken en dan bewaren in de vriezer.
Krokante harissa kip
Voor dit recept gebruik ik kippendijen. Kippendijen worden niet droog en blijven heerlijk sappig. Harissa gebruik ik uit een potje. Dit is de pittige variant, maar je hebt ook een milde variant. Harissa is een pittige saus die gemaakt wordt van pepers en tomaten, komijn, koriander en knoflook. Het heeft wat weg van sambal of chilisaus. Er zijn vele manieren om dit te maken dus de potjes die je koopt zullen ook allemaal anders smaken. Proef en kies welke jij de lekkerste vindt.
Het recept bestaat uit 9 porties dat wil zeggen, 9 driehoekjes en gebruik je het voor de lunch dan is het voor 3 personen.
Liever iets maken met kip wat minder pittig is.
Quesadilla met krokante harissa kip
Course: Hapjes, Lunch9
Ingredients
140 grbloem
4 gr zout
75 ml warm water
1 el olie
1 potje harissa pittig
3 kippendijen
3 el paneermeel
2 el bloem
1 ei
little gem
arachideolie (of andere olie die heet mag worden)
150 gr geraspte kaas
jalapeno (uit een potje)
150 gr griekse yoghurt
halve teen knoflook geraspt
peper
zout
Directions
- Meng de bovenste 4 ingrediënten voor de quesadilla’s en en verdeel in 3 gelijke rondjes. Laat dit even rusten onder een theedoek.
- Meng de yoghurt met de geraspte knoflook en peper en zout.
- Smeer de kip in met de harissa en haal door de bloem, ei en tot slot door de paneermeel.
- Bak de kip in een koekenpan met een flinke laag olie gaar. Rol ondertussen de quesadilla uit en bak om en om gaar. Bak per kant ongeveer 2 minuten. Als de kip gaar is snij je deze in reepjes.
- Beleg de quesadilla met de sla, kip, kaas en jalapeno. Bak in de koekenpan totdat de quesedilla knapperig is en de kaas gesmolten. Bak niet te lang op de kant waar de sla op ligt dan blijft de sla knapperig.
- Serveer met de yoghurtdip.