Ga terug

Quesadilla met krokante harissa kip

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Hapjes, lunch
Servings: 9
Calories: 300kcal

Ingrediƫnten

  • 140 grbloem
  • 4 gr zout
  • 75 ml warm water
  • 1 el olie
  • 1 potje harissa pittig
  • 3 kippendijen
  • 3 el paneermeel
  • 2 el bloem
  • 1 ei
  • little gem
  • arachideolie (of andere olie die heet mag worden)
  • 150 gr geraspte kaas
  • jalapeno (uit een potje)
  • 150 gr griekse yoghurt
  • halve teen knoflook geraspt
  • peper
  • zout

Instructies

  • Meng de bovenste 4 ingrediĆ«nten voor de quesadilla's en en verdeel in 3 gelijke rondjes. Laat dit even rusten onder een theedoek.
  • Meng de yoghurt met de geraspte knoflook en peper en zout.
  • Smeer de kip in met de harissa en haal door de bloem, ei en tot slot door de paneermeel.
  • Bak de kip in een koekenpan met een flinke laag olie gaar. Rol ondertussen de quesadilla uit en bak om en om gaar. Bak per kant ongeveer 2 minuten. Als de kip gaar is snij je deze in reepjes.
  • Beleg de quesadilla met de sla, kip, kaas en jalapeno. Bak in de koekenpan totdat de quesedilla knapperig is en de kaas gesmolten. Bak niet te lang op de kant waar de sla op ligt dan blijft de sla knapperig.
  • Serveer met de yoghurtdip.