Cannelloni met spinazie en ricotta
Cannelloni met spinazie en ricotta
Dit is toch weer zo’n lekkere pasta. Cannelloni met spinazie en ricotta. Cannelloni zijn een soort pijpje die je vult met de spinazie en ricotta. Maar dit kan natuurlijk ook een hele andere vulling zijn. Vervolgens gaat de gevulde cannelloni in een ovenschaal en hier gaat dan tomatensaus overheen. De cannelloni gaart in de tomatensaus. De oven doet het werk.
Kaas
Er gaat behoorlijk wat kaas in. Ricotta is ook kaas en een voordeel van deze kaas is dat het een laag zout en vetgehalte heeft. Door dit toe te voegen wordt de vulling lekker romig. Dan gaat er nog parmezaanse kaas door. Dit geeft de vulling een kruidige en zoute smaak en de mozzarella bovenop smelt mee en maakt het helemaal af.
Cannelloni met spinazie en ricotta
Porties: 2
Ingrediënten
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 tl oregano
- peper
- zout
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 250 gr spinazie
- 150 gr ricotta
- 50 gr parmezaanse kaas
- ½ tl nootmuskaat
- ½ citroen (alleen sap)
- 8 cannelloni
- 1 bol mozzarella
Instructies
- Doe de tomatenblokjes in een steelpan samen met de oregano, peper en zout. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes sudderen.
- Snipper de ui en de knoflook. Bak de helft van de ui en knoflook in een koekenpan. Voeg de andere helft later toe aan de tomatensaus. Bak ook de spinazie in dezelfde koekenpan. Als de spinazie geslonken is, is deze gaar. Druk overtollig vocht eruit met behulp van een zeef. Snijd de spinazie enkele keren met een mes, zodat het makkelijker in de cannelloni past. Doe de spinazie in een kom en meng het met de ricotta, Parmezaanse kaas, nootmuskaat, citroensap, peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vul de cannelloni buizen met het spinazie-ricottamengsel. Je kunt hiervoor een spuitzak gebruiken, maar een lepel werkt ook prima
- Leg de gevulde cannelloni in een ovenschaal. Giet de tomatensaus eroverheen. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop de saus.
- Bak het geheel gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.