Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta
Dit is toch weer zo’n lekkere pasta. Cannelloni met spinazie en ricotta. Cannelloni zijn een soort pijpje die je vult met de spinazie en ricotta. Maar dit kan natuurlijk ook een hele andere vulling zijn. Vervolgens gaat de gevulde cannelloni in een ovenschaal en hier gaat dan tomatensaus overheen. De cannelloni gaart in de tomatensaus. De oven doet het werk.

Kaas
Er gaat behoorlijk wat kaas in. Ricotta is ook kaas en een voordeel van deze kaas is dat het een laag zout en vetgehalte heeft. Door dit toe te voegen wordt de vulling lekker romig. Dan gaat er nog parmezaanse kaas door. Dit geeft de vulling een kruidige en zoute smaak en de mozzarella bovenop smelt mee en maakt het helemaal af.
Cannelloni met spinazie en ricotta
Porties: 2
Ingrediënten
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 tl oregano
- peper
- zout
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 250 gr spinazie
- 150 gr ricotta
- 50 gr parmezaanse kaas
- ½ tl nootmuskaat
- ½ citroen (alleen sap)
- 8 cannelloni
- 1 bol mozzarella
Instructies
- Doe de tomatenblokjes met de oregano, peper en zout in een steelpannetje en laat dit een half uurtje zachtjes sudderen.
- Snipper de ui en de knoflook en bak deze even aan in een koekenpan. Doe de helft hiervan bij de tomatenblokjes. De andere helft laat je in de koekenpan. Bak de spinazie hierbij. Als de spinazie geslonken is, is het gaar en kan het uit de pan. Druk het door een zeef om eventueel overtollig vocht eruit te halen. Snij de spinazie een paar keer door met een mes. Dat is makkelijke om het straks in de cannelloni te krijgen. Doe het in een kom en roer er de ricotta, parmezaanse kaas, nootmuskaat, sap van ½ citroen, peper en zout door.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Ik doe alles in een spuitzak, ,maar heb je deze niet gebruik dan een lepel. Spuit de cannelloni vol met het spinazie – ricotta mengsel. Leg het in een ovenschaal. Schenk er de tomatensaus over. Snij de mozzarella in plakjes en leg deze er bovenop.
- Zet voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.