Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie is natuurlijk al de perfecte combinatie. Met een paar simpele ingrediënten zet je dit heerlijke, makkelijke en snelle recept op tafel. Zelf gebruik ik als pasta spaghetti, maar je kan natuurlijk ook penne of farfalle gebruiken. Het is maar net wat jij in de kast heb liggen of waar je voorkeur naar uit gaat.

Pasta met zalm en spinazie

Gerookte zalm

In dit recept gebruik ik koud gerookte zalm, maar je kan elke zalm gebruiken die je wil. Warm gerookte zalm of een zalmmoot is ook zeker hiervoor geschikt.

Hoe vaak eet jij eigenlijk vis? Ik eerlijk gezegd niet zo heel vaak en probeer het zeker vaker te doen. Zalm behoort tot de vette vissoort en hier zitten gezonde vetzuren in. Soms is het moeilijk om te schakelen, maar ik moet zeggen dat 1 keer per week vs eten ook wat meer afwisseling geeft in je weekmenu. En dat is dan weer een voordeel.

Pasta met zalm en spinazie

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2

Ingrediënten

  • spaghetti voor 2 personen
  • 300 gr spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 150 gr gerookte zalm
  • 100 ml slagroom
  • 4 el whiskey
  • ½ citroen (sap)

Instructies

  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat aangegeven. Bewaar het kookvocht.
  • Wok ondertussen de spinazie met een klein beetje boter. Prik de knoflook aan een vork en roer hiermee door de spinazie. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Snij de zalm in grove repen en bak deze met wat boter aan in een kookpan. Voeg de slagroom, whiskey en het sap van de halve citroen toe. Laat dit voor 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zalm is al zout dus ik voeg dit niet toe, maar dit is per persoon anders.
  • Voeg nu de spinazie en de spaghetti toe en roer goed door. Roer er wat van het kookvocht door zodat het wat romiger wordt.
  • Eet smakelijk

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept