Visburger met spitskool en venkel

Visburger met spitskool en venkel
Visburger met spitskool en venkel

Voor deze visburger gebruik ik zalm en kabeljauw, maar hou je nou niet zo van zalm dan laat je die eruit. Als je denk dit is me te ingewikkeld om zelf een visburger te maken. Dit is echt niet zo. Je doet alles bij elkaar in de keukenmachine en je vormt de burger en dat is het dan.

Ik probeer altijd wat meer vis te eten, maar soms is dit op de een of andere manier toch moeilijk. Terwijl ik het wel echt graag eet dus dat is niet het probleem. Deze burgers kan je op voorraad maken en invriezen. ook lekker op een broodje met wat sla. Zorg dat je wel altijd goede vis met een MSC keurmerk koop.

Visburger met spitskool en venkel

Recipe by GezelligereceptenCourse: avondeten
Servings

3

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 150 gr zalm

  • 150 gr kabeljauw

  • 2 el paneermeel

  • 1 ei

  • 4 tl kappetjes

  • 1 sjalot (in grove stukken)

  • 1 tl mosterd

  • 4 takjes dille

  • 1/2 citroen (sap en schil)

  • 1 rode chilipeper

  • 1 venkel

  • 1/2 spitskool

  • 3 tl kerriepoeder

  • ravigotesaus

  • zout en peper

Directions

  • Snij de zalm en kabeljauw in stukken en doe in de keukenmachine met de paneermeel, ei, kappertjes, sjalot, mosterd, dille, citroen, rode chilipeper, peper en zout. Maak je handen een beetje nat, het mengsel is plakkerig en dit helpt met het vormen van de visburgers. Maak 3 a 4 burgers.
  • Snij de venkel doormidden en verwijder de harde kern. Snij in ringen. Doe hetzelfde met de spitskool.
  • Bak de visburgers voor 15 minuten in wat boter gaar.
  • Bak ondertussen de venkel en spitskool in een koekenpan. Voeg de kerriepoeder toe. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer de visburgers met ravigotesaus of een andere saus die je lekker vind.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *