Ga terug

Cannelloni met spinazie en ricotta

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Servings: 2

Ingrediënten

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tl oregano
  • peper
  • zout
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr spinazie
  • 150 gr ricotta
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ citroen (alleen sap)
  • 8 cannelloni
  • 1 bol mozzarella

Instructies

  • Doe de tomatenblokjes in een steelpan samen met de oregano, peper en zout. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes sudderen.
  • Snipper de ui en de knoflook. Bak de helft van de ui en knoflook in een koekenpan. Voeg de andere helft later toe aan de tomatensaus. Bak ook de spinazie in dezelfde koekenpan. Als de spinazie geslonken is, is deze gaar. Druk overtollig vocht eruit met behulp van een zeef. Snijd de spinazie enkele keren met een mes, zodat het makkelijker in de cannelloni past. Doe de spinazie in een kom en meng het met de ricotta, Parmezaanse kaas, nootmuskaat, citroensap, peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vul de cannelloni buizen met het spinazie-ricottamengsel. Je kunt hiervoor een spuitzak gebruiken, maar een lepel werkt ook prima
  • Leg de gevulde cannelloni in een ovenschaal. Giet de tomatensaus eroverheen. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop de saus.
  • Bak het geheel gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.