Crispy kippenpootjes

Crispy kippenpootjes
Kippenpootjes daar ben ik zo gek op, en als ze zo lekker crispy zijn is het helemaal top. Als het vel niet crunchy is haal ik het eraf. Zo’n slap vel vind ik dus helemaal niet lekker. Ook uit de oven kan je knapperige kippenpootjes op tafel zetten. Nu zal dit per persoon anders zijn, maar dit is voor mijn een must. Vroeger wilde ik echt geen kippenpootjes of iets om te kluiven eten.

Frituurpan
Ik gebruik geen frituurpan voor de crispy kippenpootjes. Ik heb er ook geen een. Als ik iets frituur doe ik dit altijd in de arachideolie en in een gewone kookpan. Zo hoef ik niet de frituurpan schoon te maken, vind ik echt een rotklus. En je vet is altijd schoon, want na het frituren gooi ik het weg. Je kan het eventueel ook zeven en nog een keer gebruiken dat gebeurt hier ook weleens.
Crispy kippenpootjes
Ingrediënten
- 10 kippenpootjes
- ¼ tl chilipoeder
- ¼ tl peper
- ¼ tl zout
- ¼ tl gember
- ¼ tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- ¼ tl komijnpoeder
- 250 ml kokosmelk
- 1 el ketjap manis
- 1 el olie
- 50 gr bloem
- 25 gr maizena
- arachideolie
Instructies
- Doe de kippenpootjes in een kom. Meng alle kruiden. Doe dit bij de kippenpootjes, dan de kokosmelk, ketjap manis en arachoideolie. Meng dit. Dek af en zet voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Meng meizena en bloem. Haal de kippenpootjes uit de marinade en schut het overtollige vocht eraf. Haal de het bloekmengsel.
- Doe de arachideolie in een grote kookpan. Er hoeft maar een klein laagje in te zitten. Zo'n ⅓ van een fles. Wacht totdat de olie 180 graden is en bak dan de kippenpootjes goudbruin. Dit zal zo'n 10 minuten duren. Ligt aan de grote van de kippenpootjes dus controleer dit even. Rauwe kip kan je namelijk erg ziek van worden.
- Lekker met wat chilisaus.