Arancini – risotto balletjes

Arancini - risotto balletjes
Arancini – risotto balletjes

Arancini – risotto balletjes

Ik had nog nooit arancini – risotto balletjes op en was hier echt heel benieuwd naar. Ben aan de slag gegaan hiermee en ik moet zeggen het is niet het makkelijkste recept wat ik gemaakt heb. Het is best een klus, maar dan heb je ook wat. Mijn balletjes waren best aan de maat, dus als ik er 1 op heb dan is het wel genoeg voor mij. Het is een lekker hapje voor bij de borrel of als begin van een diner. Je kan ze natuurlijk ook zo groot maken als je zelf wil.

Arancini – risotto balletjes

Course: Hapjes
Porties

10

Ingredients

  • 1 zakje riso-scotti-buona-idea-porcino

  • 5 champignons

  • 1/2 prei

  • 1 knoflook

  • 2 handje doperwten (diepvries)

  • 1 bol mozzarella in stukjes

  • 1 ei

  • 1 el bloem

  • panko

  • arachideolie of andere neutrale olie

Directions

  • Doe de champignons, knoflook en prei in een keukenmachine en maal fijn. Bak dit aan in een pan. Voeg de doperwten toe en bak even mee.
  • Voeg de risotto toe en bereid volgens gebruiksaanwijzing. Laat dit afkoelen in de koelkast.
  • Draai er balletjes van en druk er met je duim een opening in. Doe daar de mozzarella in en maak er weer een mooi balletjes van.
  • Meng ei met de bloem, haal de risotto bal erdoor en daarna door de panko. Volg deze stappen nog een keer, zodat er een extra krokant laagje om de risotto balletjes komen.
  • Verwarm de olie tot 170 graden en bak hier de arancini in. Neem ongeveer 5 minuten per kant.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *