Nacho’s met guacamole

Nacho's met guacamole
Nacho’s met guacamole

Nacho’s met guacamole

Zelfgemaakte guacamole is natuurlijk veel lekkerder dan uit een potje. Je kan het eten bij nacho’s, maar het kan natuurlijk bij taco’s of als gezonde dip bij kip. Het is heerlijk romig, als je tenminste een goed rijpe avocado heb, en lekker fris want ik doe er altijd een beetje citroensap in. Dit helpt ook tegen verkleuren van de avocado.

Bereiding van guacamole

Je kan de guacamole niet heel lang van tevoren maken. Dan gaat het verkleuren en gaat de smaak verloren. Als je het bijvoorbeeld avond’s wil eten kan je het heus wel s middags maken, maar liever niet een dag van te voren. Het beste is het om dezelfde dag nog op te eten. En de fabel dat je de pit moet bewaren in de guacamole is natuurlijk onzin, zodra je de avocado door snijdt kom er zuurstof bij en dan begint direct de werking van het verkleuren.

Ik kies ervoor om de avocado te prakken, maar wil je liever en fijnere, romigere stuctuur, gebruik dan de staafmixer.

Nacho’s met guacamole

Porties

4

Hapje voor bij de borrel voor 4 personen

Ingredients

Directions

  • Prak de avocado fijn. Snij de peper, lente-ui en knoflook fijn en meng met de avocado. Breng op smaak met sap van halve citroen, peper, zout en olijfolie.
  • Bak het gehakt rul met peper, zout en snuf paprikapoeder.
  • Verdeel de helft van de nacho’s in de ovenschaal, verdeel hier de helft van het gehakt en kaas over. Doe er wat van de jalepeno over, ze zijn pittig dus pas op. Herhaal alles voor de tweede laag.
  • Doe in een voorverwarmde oven voor 10 minuten op 200 graden.
  • Serveer met de guacamole en zure room.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *