Kaasbitterballen met cheddar en rookvlees

Kaasbitterballen met cheddar en rookvlees
Kaasbitterballen

Kaasbitterballen met cheddar en rookvlees

Kaasbitterballen met cheddar en rookvlees zijn zo lekker daar kan ik van blijven eten. Ik ben sowieso wel een fan van kaassnacks. Als er ergens een bittergarnituur besteld wordt, hoop ik wel op een lekker kaassoufletje erbij. Het idee voor deze bitterballen is dan een mengelmoes van de dingen die ik eet en waar ik dan soms iets in mis. Soms vind ik een kaasstick of zoiets wat ik in de supermarkt koop een beetje flauw het mag dan van mij iets meer pit hebben. Dus vandaar de jalapeno erin en de rookvlees geeft een heerlijke rooksmaak eraan.

Ik zou de kaasbitterballen wel invriezen voordat je ze gaat bakken dan heb je minder kans dat ze open knappen. Lukt dit niet dan zeker wel 2 uurtjes in de koelkast opstijven.

Ik hoop dat jij net zo geniet van de kaasbitterballen als ik. Succes met maken!

Kaasbitterballen met cheddar en rookvlees

Course: Hapjes
Porties

10

Ingredients

  • 150 gr cheddar

  • 50 gr parmezaanse kaas

  • 50 gr rookvlees

  • 20 gr jalapeno (uit een potje)

  • 2 eieren

  • scheut melk

  • 50 gr bloem

  • 110 gr paneermeel

Directions

  • Snij de cheddar in kleine blokjes. Smelt de cheddar au bain marie.
  • Rasp ondertussen de parmezaanse kaas, snij de jalepeno in stukjes en de rookvlees in blokjes.⁠
  • Voeg de parmezaanse kaas beetje bij beetje toe en roer het goed door. Voeg vervolgens de jalapeno en rookvlees toe en meng dit.⁠
  • Als alles goed gemengd is en iets afgekoeld (anders is het echt te heet) ga je er balletjes van draaien. ⁠
  • Meng de eieren met een scheutje water (het mengsel wordt dan wat dunner en is makkelijker mee te werken) en doe in een schaal. Doe de paneermeel en bloem ook in een schaal.⁠
  • Rol de kaasrolletjes door de de bloem, daarna door het eimengsel en vervolgens door de paneermeel. Herhaal de laatste 2 stappen.⁠
  • Laat ze voor 2 uur opstijven in de koelkast.⁠
  • Bak ze op 160 gr in de olie in ongeveer 3 minuten. Bak ze zeker niet te heet dan knappen ze open.⁠

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *