Krokante garnalen

Krokante garnalen

Krokante garnalen

Deze krokante garnalen zijn zo lekker en crunchy dit wil je zeker weten maken. De garnalen zijn gepaneerd met panko en daar krijgen ze die lekkere krokante korst van. Lekker voor bij de borrel, maar ook zeker als voorgerecht of bij de maaltijd.

Je kan er eigenlijk alle kanten mee op. Serveer ze met een lekkere pittige dip of een aioli. Wat jij lekker vind.

Krokante garnalen

Garnalen

Ik gebruik altijd deze garnalen die zijn rauw en ongepeld. Moet je dus wel even pellen, maar dit is echt zo gebeurd. En geloof mij dit zijn echt de lekkerste. Ze zijn sappig en groot. Haal wel het staartje eraf. Zelf vind ik het een beetje rot als ze er nog aan zitten. Waar laat je ze als het een hapje is, sta je zo met dat staartje. Tuurlijk is het leuk om te zien, maar ik ga voor makkelijk. En heel eerlijk heb ik ook weleens een staart bij iemand naar binnen zien gaan, tja dat wil je niet.

Krokante garnalen

Bereidingstijd6 min
Gang: Borrelhapje
Porties: 10

Ingrediënten

  • 10 garnalen
  • 2 el bloem
  • 75 gr panko
  • 1 ei losgeklopt
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl piri piri
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ zout
  • ¼ peper
  • arachideolie

Saus

  • 2 el mayonaise
  • ½ tl srirache
  • ¼ sap citroen

Instructies

  • Pel de garnalen. Zet 3 kommen of broodjes klaar en doe daar de bloem, panko en losgeklopt ei op. Meng door de bloem de paprikapoeder, piri piri, knoflookpoeder, peper en zout.
  • Haal de garnalen door de bloem, ei en panko.
  • Verwarm in een koekenpan een laag van ongeveer 1 cm arachideolie. Laat de olie niet te heet worden 180 graden is prima. Bak hierin de garnalen 3 minuten per kant.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus en serveer erbij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept