Zelfgemaakte eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade
Zelfgemaakte eiersalade is natuurlijk altijd de lekkerste. Al moet ik zeggen dat sommige uit de supermarkt echt niet slecht zijn. Ik wil niet teveel zout eten en daarom maak ik dit soort dingen ook graag zelf dan kan ik helemaal zelf bepalen wat en hoeveel ik toevoeg.
Je heb niet veel ingrediënten nodig om deze salade te maken. Het meeste heb je vast wel in huis. Het is een makkelijke salade om te maken en ik maak er een wat gezondere versie van dan die je normaal koopt. Ik voeg er wat yoghurt en mayonaise aan toe zo dat het niet een volvette, maar wel romige eiersalade wordt. Het romige krijg je van de mayonaise en dat vind ik dan weer het lekkerst. Je kan de mayonaise ook weglaten dan gebruik je gewoon alleen yoghurt.

Verse eieren
Ik ben een gelukkig mens want wij hebben een kennis die in het gelukkige bezit is van kippen. Deze kippen lopen altijd buiten en kunnen naar binnen wanneer ze dit willen. Het zijn dan ook echte biologische eieren en dat proef je. Het is echt geen fabeltje de eieren zijn hardgekookt ook lekker en zeker niet droog. Ik hoop dan ook dat jullie in de supermarkt biologische eieren kopen voor de smaak en voor de kippen.
Ook lekker om zelf te maken zalmsalade.
Zelfgemaakte eiersalade
Ingrediënten
- 4 eieren
- 3 el mayonaise
- 3 el yoghurt
- ¼ tl paprikapoeder
- ½ tl kerriepoeder¼
- ¼ tl chilipoeder
- 1 tl mosterd
- 10 strengen bieslook
- ¼ tl peper
- ¼ tl zout
Instructies
- Kook de eieren in 8 minuten hard.
- Meng alle ingrediënten, behalve de eieren, in een kom. Doe 1 el water bij het mengsel
- Snij de eieren in stukjes. Ik gebruik hier een eiersnijder voor. Snij de eieren, draai en kwartslag en snij nog een keer. Dan heb je gelijk kleine stukjes ei, maar niet te klein. Heb je geen eiersnijder dan doe je het gewoon met een mes.
- Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.