Knolselderijsoep met truffel

Knolselderijsoep met truffel
Dit simpele soepje is makkelijk en bestaat voor het grootste gedeelte uit knolselderij. Staat echt supersnel op tafel. Als je even een makkelijke maaltijd wil, maar wel gezond dan is dit echt top. Knolselderij is snel gaar en je heb hierdoor zo een gezonde maaltijd op tafel. Ik gebruik altijd bouillon blokjes zonder zout. Naar smaak kan je dan zelf peper en zout toevoegen of andere kruiden, gebruik wat jij lekker vind. Ik maak er zelfgemaakte croutons bij voor de crunchy touch.
Knolselderijsoep met truffel
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 1 el truffeltapenade (turbani-truffeltapenade) deze gebruik ik
- 1 blokje kippenbouillon (zonder zout)
- 1 sjalot
- croutons
Instructies
- Snipper de sjalot en snij de knolselderij in niet te grote blokjes. Doe wat olie in de pan en bak hierin de sjalot glazig. Voeg dan de knolselderij toe en bak even mee. Verschruimel het bouillonblokje erover en voeg de truffeltapenade toe. Bak alles nog even aan.
- Voeg nu 1.5 liter water toe. Breng aan de kook en eenmaal aan de kook zet je het lager. Na ongeveer 20 minuten is de knolselderij gaar en en kan je de soep pureren met de staafmixer. Voeg nu ook naar smaak peper en zout toe.