Garnalen met knoflook en chilipeper

Garnalen met knoflook en chilipeper

Garnalen met knoflook en chilipeper

Dit is een gerechtje wat denk ik iedereen wel kent of weleens gegeten heeft. Alleen maakt iedereen het denk ik anders en ik ga je vertellen hoe ik de garnalen bak.

Ik gebruik altijd deze garnalen die moet je wel even zelf pellen, maar dat is echt zo gebeurd.

Garnalen met knoflook en chilipeper

Dit is zo makkelijk om te maken, en erg lekker bij de lunch of als voorgerecht. Ik heb me laten vertellen dat garnalen ook erg lekker zijn van de barbecue, maar dat weet ik dan niet want ik ben niet zo’n barbecue held. Wie weet gaat dat ooit nog eens gebeuren.

Ik bak de garnalen eerst in wat boter en olie en daarna voeg ik pas de chilipeper en knoflook toe. Dit doe ik, omdat de garnalen dan op hoog vuur gebakken kunnen worden en daardoor snel gaar zijn en bruin worden aan de buitenkant. Als je dit met de knoflook doet verbrand deze en dan wordt de smaak bitter en dat is niet lekker.

Garnalen met knoflook en chilipeper

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd15 min
Gang: lunch
Porties: 1

Ingrediƫnten

  • 225 gr garnalen
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 1 rode chilipeper
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe wat olie en boter in de pan en laat de boter helemaal uitbruisen. Laat het vuur hoog staan en voeg de garnalen toe en bak deze 2 minuten.
  • Voeg peper en zout toe. Voeg de olijfolie, chilipeper en knoflook toe. Bak alles nog even op wat lager vuur voor 5 minuten of totdat de garnalen gaar zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept