Bapao stoombroodje met gehakt vulling

Bapao stoombroodje met gehakt vulling
Bapao stoombroodje met gehakt vulling

Bapao stoombroodje met gehakt vulling

Iedereen kent ze wel die stoombroodjes die je in de supermarkt koopt en opwarmt in de magnetron. Ik weet nog dat je echt iedereen met die broodjes zag lopen en dat ze volgens mij ook in de patatzaak kon kopen. Ik heb er ooit eens 1 op en vond er echt helemaal niks aan. Snapte echt niks van de hype. Nu maak ik zeer regelmatig zelf stoombroodjes en ben er dus echt gek op. Het is niet te vergelijken met die uit de supermarkt en zou deze zeker eens proberen. Het recept voor het broodje vind je hier Zelfgemaakte bao buns

Bapao stoombroodje met gehakt vulling

Course: Lunch, Voorgerecht
Servings

12

servings

Ingredients

  • Recept voor bao buns

  • 250 gr gehakt

  • 1 sjalot

  • 1 teen knoflook

  • 1/2 tl laos

  • 1 el gezouten pinda’s

  • 1 tl sambal badjak

  • 1/2 tl gemberpoeder

Directions

  • Maak de bao buns en laat ze voor de eerste keer rijzen.
  • Snij de sjalot en knoflook fijn. Bak deze glazig en voeg dan de gehakt toe en bak mee. Voeg gelijk de kruiden toe. Zorg dat de gehakt niet te rul wordt want we gaan het gehakt nog in het broodje stomen en dan wordt het te droog.
  • Verdeel het deeg in 12 gelijke delen. Maak er een rondje van en duw met je duim in het midden. Doe hier een beetje gehakt in en druk de uiteinden aan elkaar. Maak er dan weer een rondje van. Laat ze nog een half uurtje rijzen voordat je ze gaat stomen.
  • Sroom ze 15 minuten in de stoomoven of in een stoommandje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *