Tosti met kip harissa en kaas

Tosti met kip harissa en kaas
Soms heb je trek in een tosti, maar wil je net even wat anders dan de tosti met ham en kaas. Voor deze tosti gebruik ik gekookte kip en meng deze met harissa de pittige variant want daar hou ik van. Ze hebben ook een wat mildere gebruik deze als je dat fijner vind.
Tosti’s maak je heel makkelijk in de koekenpan, maar ik heb een superfijne oven met grill functie en maak dus in de oven mijn tosti. Het voordeel hiervan is dat je de tosti niet in boter hoeft te bakken en dat vind ik dan weer fijn, is het wat minder vet. Maar misschien vind jij dit juist weer top en dan bak je hem lekker in de pan.
Liever een ander lunchgerecht:
Tosti met kip harissa en kaas
Course: LunchDifficulty: makkelijk1
servings10
minutes20
minutesIngredients
2 bruine boterhammen (witte als je dat liever heb kan ook)
150 kippendijen
1 el roomkaas (philadelphia)
2 tl harissa pittig
1/4 tl uienpoeder
1/4 tl knoflookpoeder
1 tl chiliolie
2 tl neutrale olie
kaas
aioli
peper
zout
Directions
- Kook de kip in ruim water gaar. Laat even afkoelen.
- Meng de roomkaas, harissa, knoflookpoeder, uienpoeder, chiliolie en neutrale olie doorelkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Trek de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg deze toe aan het mengsel. Roer goed door.
- Smeer de boterhammen in met aioli, mengsel van kip en kaas.
- Leg de boterhammen in de oven, maar nog niet op elkaar. Nu kan eerst de kaas smelten. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Leg dan de boterhammen op elkaar en zet de oven op grillstand. Bak de tosti nu aan beide kanten voor 4 minuten. Heb je geen grillstand op je oven kan dit natuurlijk ook in de koekenpan.