Ga terug

Tosti met kip harissa en kaas

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: lunch
Servings: 1 servings
Calories: 300kcal

Ingrediƫnten

  • 2 bruine boterhammen (witte als je dat liever heb kan ook)
  • 150 kippendijen
  • 1 el roomkaas (philadelphia)
  • 2 tl harissa pittig
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chiliolie
  • 2 tl neutrale olie
  • kaas
  • aioli
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de kip in ruim water gaar. Laat even afkoelen.
  • Meng de roomkaas, harissa, knoflookpoeder, uienpoeder, chiliolie en neutrale olie doorelkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Trek de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg deze toe aan het mengsel. Roer goed door.
  • Smeer de boterhammen in met aioli, mengsel van kip en kaas.
  • Leg de boterhammen in de oven, maar nog niet op elkaar. Nu kan eerst de kaas smelten. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Leg dan de boterhammen op elkaar en zet de oven op grillstand. Bak de tosti nu aan beide kanten voor 4 minuten. Heb je geen grillstand op je oven kan dit natuurlijk ook in de koekenpan.