2 bruine boterhammen (witte als je dat liever heb kan ook)
150 kippendijen
1 el roomkaas (philadelphia)
2 tl harissa pittig
1/4 tl uienpoeder
1/4 tl knoflookpoeder
1 tl chiliolie
2 tl neutrale olie
kaas
aioli
peper
zout
Instructies
Kook de kip in ruim water gaar. Laat even afkoelen.
Meng de roomkaas, harissa, knoflookpoeder, uienpoeder, chiliolie en neutrale olie doorelkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Trek de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg deze toe aan het mengsel. Roer goed door.
Smeer de boterhammen in met aioli, mengsel van kip en kaas.
Leg de boterhammen in de oven, maar nog niet op elkaar. Nu kan eerst de kaas smelten. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Leg dan de boterhammen op elkaar en zet de oven op grillstand. Bak de tosti nu aan beide kanten voor 4 minuten. Heb je geen grillstand op je oven kan dit natuurlijk ook in de koekenpan.